Winterseizoen

Gang van zaken in het winterseizoen

Voor de verkenners is de gang van zaken gedurende het winterseizoen, op een aantal punten, duidelijk anders dan tijdens het vaarseizoen. Voor de goede orde zetten we een en ander even voor u op een rijtje.

Zaterdag

10:00
12:00
De Welpen zijn in het groepshuis De Schut.
12:00De verkenners kunnen
komen (instuif). Er bestaat, naast spelen en instructie, ook de mogelijkheid om aan het onderhoud van de vlet te werken. Het is zelfs mogelijk dat een bak daar afspraken over maakt. Het is immers de bedoeling dat de vletten, zo veel mogelijk, buiten troeptijd worden onderhouden.
13:15Iedereen is aanwezig en begint met het schoonmaken en het andere corvee. 
13:45Klaar maken om te openen.
14:00Aanvang van de troep-bijeenkomst.
17:30Einde van de troep-bijeenkomst. De dienstbak maakt nog even schoon. Verkenners die naar huis willen kunnen daarna vertrekken. 
18:00-19:00Iedereen naar huis.

Zondag

12:00Op afspraak is er leiding aanwezig en verkenners die willen komen zijn van harte welkom. Ze kunnen komen en gaan wanneer ze willen. Voorwaarde is dat ze zich even melden als ze komen en voor ze vertrekken even melden dat ze weg willen gaan, zodat er nog even kan worden opgeruimd.
16:00Einde van de instuif.

Gedurende de zondagen zal een gedeelte van de aanwezige leiding bezig zijn met het technisch onderhoud van de schepen. Verkenners die daarin geïnteresseerd zijn, kunnen daar dikwijls bij helpen.

Ook het werken aan de vlet, het spelen van bal- en gezelschapsspelen en het koken op een houtvuurtje of het doen van klassenwerk behoort op zondag tot de mogelijkheden.