We Varen weer!!

Alle boten werden zaterdag gevuld met het rondhout. Masten, doften, denningen en riemen weer aan boord om vervolgens met z’n allen met een luid 1,2,3 de vletten een voor een het water in te laten rollen. Achter de Buts werden de vletten met de kids naar het sluisje bij de Bergse Plas gebracht waarna iedereen ruim de tijd had om weer te wennen aan de wind in de zeilen. Sommigen werkten zich de blaren aan de handen door te kijken of ze nog konden roeien of te wrikken. Het weer zat ons enorm mee, een lekker windje en een mooie zon. Ondertussen was de Odysseus ook naar de plas gevaren, zodat na het zeilen iedereen zijn reddingsvest voor dat seizoen uitgereikt kon krijgen. Na een twee ‘rustige’ balspelen op de wal om alle energie even kwijt te raken, voeren we met z’n allen met de Odysseus weer terug naar het groepshuis. Kortom, het vaarseizoen is weer begonnen, en het voelde goed!

Your comment