Vaarweekeinde leiding

Vorige week is de verkennersopkomst op zaterdag vervroegd zodat de leiding redelijk bijtijds met de Odysseus het grote water op kon. Het was tijd om als leiding wat ervaring te gaan opdoen met de odysseus en de Buts op iets groter water dan het Noorderkanaal en de Rotte. Via Schie en Coolhaven voeren wij richting Parksluizen om via de Parkhaven vervolgens de Maas op te gaan. Na de Brienenoordbruggen hielden wij bakboord aan, waardoor wij op de Hollandse IJssel terechtkwamen. Deze rivier voerde ons naar het mooie Gouda waar we de nacht doorbrachten om de volgende dag de hele route weer terug te varen. Het was heel goed, en mede dor het mooie weer ook heel leuk, om weer even wat ervaring met beide schepen op te doen, hetgeen de veiligheid zeker weer ten goede komt.

Dit was overigens niet het enige, ’s avonds hebben we vier man/vrouw leiding geïnstalleerd! Naar goed gebruik gebeurt dit meestal tijdens een leiding weekeinde, zo ook nu. Bagheera, Stax, Stoos en Stik zijn nu toegetreden tot de ‘engelen’-bak en hebben het bijbehorende gouden harpje ontvangen. Bagheera, Stuurman vd Merwe, Stuurman vd Brink en Stuurman Kleczewski, Goed gedaan en op naar nog een heleboel mooie jaren!

Your comment