Nawaka, woensdag 10 augustus

Helaas heeft gisteren de website ‘plat’ gelegen, dus waren we even onbereikbaar. De techneuten van scouting Nederland hebben de boel afgelopen nacht om 00:30uur gelukkig weer aan de praat gekregen, dus we zijn er weer.
Inmiddels liggen we met de Odysseus op onze plek en zijn de beide kampen opgebouwd. De subkampen Akropolis en Colosseum zijn officieel van start gegaan en gisteren is door de burgemeester van Zeewolde het Nawaka officieel geopend. Wat een feest was dat!!

Voordat we het kamp in Zeewolde geopend hebben, hebben de welpen de centrale markt bezocht, waar allemaal verschillende spelletjes en activiteiten gedaan kunnen worden. De verkenners hebben een vossenjacht gehouden, waarbij allerlei verklede themafiguren op het kamp rondliepen.

In de avond hebben de verkenners hun roeiwedstrijden gehouden. De haaien werden met twee roeiers tweede, tegen een veld met alleen maar boten met 4 roeiers!!

Vandaag gaan de verkenners op Vlettenralley. De boten worden uitgerust met GPS trackers en moeten proberen zoveel mogelijk kilometers af te leggen. Onderweg zijn er diverse posten en checkpoints. Spannend.

De welpen hebben vandaag een drukke dag. Vanochtend hebben ze met kano’s gevaren. Vanmiddag is er eerst een color-war losgebroken tussen twee subkampen, waarbij de welpen elkaar met waterpistolen met gekleurd water bestookten.

Op dit moment is er een groot postenspel bezig met wel twintig posten.

Ondertussen mogen we gelukkig weer zwemmen en bereiden we ons voor op een paar hele warme dagen. We hebben het reuze naar ons zin!!

Your comment