Bomen planten

Wat een geweldig resultaat!! Wat begon als een wild idee, werd een daverend succes!

Op ons kampeerterrein in Schijf zijn de laatste twee jaar veel bomen gesneuveld als gevolg van droogte en storm. Deze moesten vervangen worden. En, om bomen te vervangen, moet er een veelvoud aan nieuwe bomen worden geplant.

Daarnaast hadden we, mede door de stijgende brandstofprijzen, nog een klein gat in onze Nawaka begroting.

Zodoende waren we op het idee gekomen om te kijken of we de nieuw te planten bomen in Schijf konden laten sponsoren. Enerzijds om de aanschaf van de nieuwe bomen te bekostigen, anderzijds om wat geld apart te kunnen leggen voor het Nawaka.

Wat een reacties!! Inmiddels is de actie afgelopen en kunnen we de eindbalans opmaken. 

Er zijn heel veel mensen en bedrijven geweest ons hebben geholpen. Zo is er een bedrijf dat meer dan 80 bomen heeft verkocht via haar klanten! Verder waren er verschillende ouders en bekenden die flink hebben gesponsord, maar zijn er ook veel mensen die ogenschijnlijk geen band hebben met de Calandtroep, maar ons kennelijk wel een warm hart toedragen. Echt fantastisch!

En dan de eindstand:

Er zijn op dit moment 210 bomen gesponsord!!! 

Dit aantal is goed voor dikke €1000,00 voor het Nawaka en ruim €500,00 voor de aanschaf van bomen in Schijf.

Het mag duidelijk zijn dat dit veel meer is dan we vooraf hadden durven hopen. We hebben, door goed in te kopen, voor dit bedrag geen 200, maar bijna 300 bomen kunnen aanschaffen; beuken, berken, Douglas-sparren en zee-dennen. Deze bomen hebben we afgelopen zaterdag samen met alle welpen en verkenners in Schijf geplant en ons terrein staat er nu weer goed bebost bij.

Wist u dat 300 (volwassen) bomen gelijk staan aan ca. 7500 kg CO2 reductie per jaar? Dat is nog naast alle bomen die al op het terrein staan.

Even ter vergelijking, de dieselmotor van de Odysseus stoot ongeveer 13 kg CO2 per uur uit. Per jaar is dat, inclusief zomerkamp en generator, als we ruim rekenen, rond de 4500 kg CO2 uitstoot. 

We kunnen dus stellen dat wij als groep meer dan CO2 neutraal werken. Hoe mooi is dat?

Al met al, iedereen enorm bedankt!! We hebben nieuwe bomen in Schijf, we kunnen ondanks de stijging van de brandstofprijzen met een gerust hart naar het Nawaka en we dragen met z’n allen ons steentje bij aan een beter milieu. 

Inmiddels hebben alle sponsors die het digitale formulier hebben ingevuld hun certificaat ontvangen. Zo niet, kom dan even op de lijn bij Baloe via info@calandtroep.nl.

Namens alle jeugdleden en leiding van de Calandtroep, 

Enorm Bedankt!!!

Your comment