Woensdag – dag 5

Wederom een mooie dag, veel zon, een matig windje, en in de nacht koelt het lekker af, zodat we wel goed kunnen slapen.
Vanochtend, na het wakker worden, wassen, ontbijten en corvee kwamen de verkenners er achter dat het merendeel van de inhoud van hun vlet verdwenen was. In de Vinkeveense plassen liggen een heleboel eilanden en op een aantal eilanden bleken de onderdelen van hun vlet te liggen. Dat was dus met de vletten de verschillende eilanden af, al peddelend met de doften (zitbankjes), vervolgens wrikken, roeien om uiteindelijk te kunnen zeilen.

In de middag kregen we bezoek van een monteur van de fa. van Wijk, de firma waar onze mast vandaan komt. Helaas bleek dat deze niet meer goed functioneerde en we nemen uiteraard geen enkel risico. Om te zorgen dat we zaterdag veilig onze vletten weer kunnen laden, kwam de monteur gewoon even naar ons toe. Gelukkig is alles weer verholpen en doet de mast het weer zoals die het hoort te doen.

De verkenners gingen ondertussen oefenen met zeilen en kregen instructie van ondermeer Stuw. Na het avondeten kregen we bezoek van een piratenvrouw die ons vertelde dat er op verschillende eilanden piraten waren gestrand. Deze piraten hadden allemaal verschillende kaarten van het gebied, waarmee we uiteindelijk een schat konden vinden. Hier moesten we uiteraard wel wat voor doen, ondermeer een vlot bouwen om een piraat van een eiland af te krijgen en uiteindelijk moest de schat echt worden opgegraven.

Your comment