Het leiding team

De leiding van de Calandtroep is een hechte club vrienden die samen als doel hebben om te zorgen dat zowel welpen als verkenners een fantastische tijd hebben binnen de Calandtroep. Een groot deel van de leiding is zelf ook verkenner geweest, waarvan sommigen zelfs welp zijn geweest. Zij weten dus wat er allemaal mogelijk is.

Het mooie van deze club mensen is dat ondanks dat het lijkt of ze bij een speltak horen, ze allemaal in eerste instantie leiding zijn, los van speltak. Zo zie je regelmatig verkennersleiding bij de welpen of andersom. Ook bij de verschillende kampen. Een deel van de welpenleiding heeft ook gewoon hun vaarbewijs gehaald of is van plan dit binnenkort te gaan halen.

Martijn Durkstra is vroeger welp, verkenner en leider geweest. De laatste jaren weer een paar keer meegegaan met verschillende kampen en inmiddels niet meer weg te krijgen. Heeft recent het groepsvoorzitterschap van de groep van Skip overgenomen.Heeft alle benodigde vaarbewijzen, en mag dus overal mee varen.
Koen van Tigchelhoven is teamleider bij de welpen en daarnaast plaatsvervangend groepsleider. Eveneens in het bezit van alle benodigde vaarbewijzen, mag dus met al onze schepen varen, en hij kan het nog ook.
Zonder Bert Hogervorst zouden onze schepen niet meer varen. Naast dat hij eigenaar is van de Buts is hij de hoofd-techneut van de groep. Eveneens in het bezit van alle benodigde vaarbewijzen. Bij veel activiteiten is Bert de stille kracht op de achtergrond die uiteindelijk ervoor zorgt dat het in orde komt.
Stuw
Lucas Bergenhenegouwen is teamleider bij de verkenners en een van onze creatieve breinen. Verantwoordelijk voor vele programma’s, maar heeft geen enkele moeite met een dansje op zijn tijd.
Sinds 2019 is Roos van den Brink leiding bij de verkenners. Heeft inmiddels haar MBL-M2 behaald en mag dus met de Tele varen. Heeft een enorme voorliefde voor muziek uit de 80’s en 90’s.
Josephine van Dort is sinds 2019 welpenleidster bij de groep. Weet de welpen iedere zaterdag bezig te houden met allerlei leuke en spannende spelen. Heeft een grote voorliefde voor haar kat.
Al jarenlang is Rik Hoveling verkennersleiding en heel goed in het uitdenken van grote uitdagende en spannende spelen. Moet vanwege zijn werk een stapje terug doen, maar we blijven zeker van hem horen!
Gina van Dam is sinds 2018 verkennersleiding bij de groep. Inmiddels ook in het bezit van haar MBL-M2. Draait daarnaast haar hand niet om voor het bezig houden van de kinderen zowel op het land als op het water.
Thije Lusse is verkennersleiding. Heeft zijn MBL-M2 en mag en kan dus met de Telemachos varen. Is een soort van lopende spelen juke-box. Als je snel een spel nog hebt, hoef je Thije maar te roepen.
Sinds 2020 is Axel van de Merwe aangesloten bij de verkennersleiding. Axel voelt zich als een vis in het water op een boot. We verwachten dat hij binnen no-time zijn vaarpapieren binnen heeft ????
Herman is een van de stabiele krachten binnen de verkennersleiding. Heeft een schat aan ervaring en draait zijn hand niet om voor een gaaf programma, diverse scouting technieken of om nieuwe leiding te begeleiden.
Oe
Oe is sinds dit jaar bij onze groep als welpenleiding. En daar zijn wij en de welpen heel blij mee!