Nawaka – de heenreis

Aangezien de parksluizen, door de lage waterstanden slechts beperkt draaien, moesten we afgelopen vrijdag al met de Odysseus vertrekken. Dat was niet echt een straf. Exact om 14:00 uur gooiden we de trossen los en vertrokken we eerst naar de Bergsluis en daarna via de Schie naar de Parksluizen. Gelukkig waren we binnen een uur door de sluizen heen en konden we de Maas op. Op zich prima, want dat gaf ons de kans om weer even te oefenen met een gesleepte Telemachos. Het is al weer wat jaartjes geleden dat we onze sleper meegenomen hebben op zomerkamp. Rond 16:00 uur legden we aan in het Boerengat en konden de pizza’s voor de leiding besteld worden.

Zaterdagmorgen stond ons eerst nog de installatie van drie nieuwe verkenners te wachten. Nathalie, Matt en Lucas waren in april al van de welpen overgekomen, dus een mooi moment om ze te installeren als verkenners. Alledrie nog van harte gefeliciteerd!!

Om iets over 10:00 uur werd de Boerengatbrug voor ons geopend en konden we onderweg gaan. Via de Lek en de Beatrixsluizen bij Vianen kwamen we op het Amsterdam-Rijnkanaal. De Reis ging zo voorspoedig dat we hebben besloten om door te varen via Muiden. Het vaarwater door Muiden was smal en vol met Schepen, maar verliep zonder verdere problemen. Na ongeveer 5 bruggen kwamen we in de buurt van het IJ en passeerden we het Muiderslot. Een mooie ervaring! Rond 22:00 uur kwamen we bij de sluis van Nijkerk. Aangezien deze maar draait tot 20:00 uur was dit een mooi moment om voor de nacht te gaan afmeren. Na 12 uur varen was dat geen straf. Wat wel erg leuk is, is dat hoe dichter we bij Zeewolde komen, hoe meer scoutingschepen we onderweg tegenkomen. Het belooft groots te worden !

Zondagochtend konden we om 09:00 uur al door de sluis van Nijkerk. Omdat het hiervandaan nog maar zo’n 5,5 km is, hebben we besloten direct na de sluizen de vletten al te lossen. De verkenners zijn vervolgens op eigen kracht, roeiend of zeilend het laatste stukje naar het Nawaka terrein gevaren. De leiding heeft de rest van de schepen daarnaar toe gebracht. Vandaag hebben we de Odysseus goed vastgelegd, de loopplank neergelegd en de stroom aangesloten. Morgen mogen we de tenten gaan opzetten en de terreinen verder gaan opbouwen. De kinderen zijn nu op de wal een spel aan het spelen.

Het is hier al een behoorlijke drukte met een heel aantal wachtschepen en al meer dan 100 vletten. We kunnen niet wachten tot het kamp echt gaat beginnen!

Your comment