Dinsdag – de piratenspelen

Wat moet je doen om erbij te horen als echte piraat? Je moet ongezien schepen kunnen enteren, je moet via touwen uit de ra van de mast andere schepen kunnen bespringen en als het er op aan komt moet je je tegenstander met een opblaasknuppel van de loopplank kunnen meppen. En dat hebben we vandaag allemaal gedaan!

Onder een omgekeerde vlet zit een grote luchtbel. Je kunt met je hele bak dan de tegenstander ongezien benaderen door onder je vlet te kruipen en zo je vlet voort te duwen. Wel jammer dat je geen hand voor ogen ziet. Dat wordt dus echt vertrouwen op je richtingsgevoel (uiteraard was er met iedere vlet leiding mee).

Daarna werd er geoefend met touwslingeren. Vanaf het dek van de Odysseus springen en proberen boven op een grote boei te landen.

In de avond werden we verrast door de moeder van Stoos met een heerlijke maaltijd, al helemaal klaargemaakt, inclusief een heerlijk toetje. Andijviestamppot, een heerlijke salade met veel groenten en tonijn en als toetje zelfgemaakte griesmeelpudding met bessensap en frambozen uit eigen tuin. Alles ging schoon op. Mevr. Snijders, Bedankt!

Your comment