Overdracht groepsleider

Zaterdag 6 maart 2021 was het moment waarop ‘Skip’ zijn taken als groepsleider ceremonieel heeft overgedragen aan stuurman Durkstra.

Graag hadden we hierbij heel veel mensen uitgenodigd om dit moment samen met ons te vieren, echter door de corona maatregelen was dit helaas niet mogelijk.

In plaats daarvan hebben we met de troep en de volledige leiding stilgestaan bij dit bijzondere moment.

Skip heeft de afgelopen 50 jaar voor de Calandtroep gestaan, de koers uitgezet en de groep gemaakt tot wat deze nu is. Het wordt onze uitdaging als leiding om de komende jaren op die koers te blijven doorvaren, gebruik makend van de nieuwste technieken en inzichten.

Na de officiële installatie van (nu) Schipper Durkstra, waarbij hij zijn scouting belofte heeft hernieuwd, heeft hij als eerste officiële daad Skip benoemd tot erelid van de Calandtroep. Een meer dan verdiende erkenning voor wat Skip voor de groep heeft betekend.

Middels onderstaande video en foto materiaal willen we u toch een beetje meenemen in de voor ons zeer belangrijke en ook wel indrukwekkende middag.

Na de ceremonie zijn Baloe en Schipper Durkstra nog naar oud-stuurman de Man geweest die momenteel herstellende is van een operatie. Ook hem is het ere-lidmaatschap aangeboden voor alles wat hij de laatste ruim 40 jaar voor de groep heeft betekend.