Herfstkamp 2022 zaterdag/zondag

Had ik al gezegd dat het echt fantastisch weer is? We genieten op dit moment van een soort verlaat ‘zomerkamp’ in de bossen.

Zaterdag ochtend werd gestart met een onvervalst vampierenspel. Intriges, pascodes, een verwarde professor, vampieren knechten en een aantal vampieren renden door het bos op zoek naar…..van alles.

In de middag werd het een stuk ingewikkelder. snoepjes moesten gesmokkeld worden naar een bepaald punt, waarvandaan dan weer mummierolletjes gesmokkeld moesten worden naar een volgend punt. Dit alles uiteraard ongezien, anders kon je weer opnieuw beginnen.

Einde van het verhaal werden de mummierolletjes die gesmokkeld waren, gebruikt om echte mummies te fabriceren. En dat midden in de Brabantse bossen!

In de avond stond er een spannende dropping op het programma. De kinderen werden gedropt met auto’s en moesten zelf het huisje terug weten te vinden. Maar als een van de auto’s je onderweg vond, werd je weer een einde verder (of terug) gedropt.
Voor de Haaien hadden we wat bijzonders in petto. Zij zijn natuurlijk al een stuk ouder, meer ervaren en volgens henzelf een stuk wijzer. Zij kregen een speciale dropping. Uiteindelijk hebben ze een stevige 20 kilometer gewandeld en waren ver in de nacht weer in het huisje, waar ze werden ontvangen door een deel van de leiding met een glaasje fris (de rest van de leiding lag inmiddels al te slapen 🙂 ) Goed gedaan, Haaien!!

We zagen deze dag zelfs kans om een deel van het huisje nog in de verf te zetten en de border langs het paadje weer een beetje onkruid vrij te maken.

Zondag hebben we in de ochtend nog een spannend coordinatenspel gespeeld, waarna het alweer tijd was om de tenten in te pakken, het terrein op te ruimen en richting Rotterdam te rijden.

Al met al een fantastisch kamp!! Iedereen bedankt!

Your comment