Welpenproefkamp

Afgelopen weekend was het eindelijk weer zover! Voor het eerst in 1,5 jaar mochten we weer een echt kamp houden. Dit keer was het de beurt aan de welpen om op het welpen-(wen)weekend te gaan. Zaterdag voeren we samen met de verkenners naar de Bergse Plas, waar we gezamenlijk een zeilspel gedaan hebben. De middag hebben we afgesloten met een paar spelen op het land. Na het sluiten zijn de verkenners huiswaarts gekeerd en was het schip helemaal voor ons. Baghera en Stam hadden inmiddels lekker gekookt, waarna de welpen (en de aanwezige leiding) het zich heerlijk hebben laten smaken. Na het corvee nog even snel een smokkelspel spelen en dan de bedden neerleggen om een leuke film te kijken. Met deze film hebben we ook het thema van het zomerkamp ingeluid: Sprookjes. De volgende ochtend zijn we na het ontbijt het water op gegaan om te ervaren dat je ook met zeilboten trefbal kan spelen. Voor de lunch hebben we nog een paar spelletjes op de wal gedaan en na de lunch zijn we met de motorboten de Achter Plas gaan verkennen. En wat is er nou leuker dat zelf de boot te besturen? Kortom, het is weer een geweldig, en geslaagd, weekend geweest en we kijken reikhalzend uit naar het zomerkamp van 15-8 t/m 21-8.

Your comment