Woensdag, Waar is Alice?

Vandaag was het thema Alice in Wonderland. De heks heeft ervoor gezorgd dat het ‘kleinmaak drankje’ niet meer werkte, waardoor Alice niet terug door de deur naar huis kon. In de ochtend gingen we het bos in en moesten de nesten middels een levend Stratego spel elkaar verslaan en de vlag terug veroveren. Na de lunch zijn de welpen voor wat rust de tent in gegaan en was het de beurt aan de mensen uit de tweede tent om te douchen, zodat iedereen aan het einde van het kamp zich een keer heeft kunnen schoonschrobben. Na de rust stond er een puzzeltocht met de auto door het Wonderland in de wijde omgeving rond het kamp terrein (een route van 34 km) op het programma. Tijdens de route vonden de welpen puzzelstukken voor het recept en de verschillende ingrediënten van het juiste drankje. Terug gekomen bij het huisje, heeft Baloe de toverdrank klaar gemaakt in de keuken. Ondertussen was het kampvuur aangestoken en werd er brooddeeg gemaakt, wat vervolgens door de welpen zelf boven het kampvuur werd geroosterd. We hebben dan ook heerlijk eigengemaakt stokbrood gegeten met toverdrank. Tijdens het eten werden we vergezeld door Colin die de sterren van de hemel speelde en zong op zijn gitaar. Na het eten zijn we nog even het bos in geweest om de favoriet van de welpen te spelen, namelijk busje trap.

Your comment