Onderhoud 27/02/21

Afgelopen zaterdag was er eindelijk weer ruimte om onderhoud aan onze boten uit te voeren. Niet te warm, droog, zonnetje erbij. Alle redenen om de overalls weer aan te trekken en te zorgen dat we komend jaar met mooie en veilige boten het water op kunnen.

Stors heeft een wat zwakker stuk uit het achterdek van de Odysseus geslepen en is zo vriendelijk geweest er gelijk weer een nieuw stuk in te zetten. Wat een ongelofelijk geluk hebben we dat we dit gewoon ‘zelf’ kunnen doen, zonder hiervoor naar een hele dure scheepswerf te moeten.

De oudere verkenners hebben ondertussen met zogenaamde komborstels de onderkant van de vletten helemaal schoon gemaakt en drie vletten staan inmiddels al weer in een eerste laag teer!

Tegelijkertijd heeft de rest van de troep het rondhout tevoorschijn gehaald. Nu heeft dit hout afgelopen jaar niet heel veel te lijden gehad, maar met name de riemen moesten toch wel geschuurd worden. Ook dit is inmiddels gebeurd en hopelijk kan hier volgende week een nieuwe vernislaag overheen.

Al met al, er is veel gebeurd! Op naar een mooi vaarseizoen.