Verkenners

De zeeverkennerstroep van de Calandtroep is een actief stel jongeren van 11 tot en met ca. 17 jaar, die iedere zaterdag met elkaar avonturen beleven en spelen doen. In de zomer gebeurt dat op en rond (en soms in) het water, meestal bij de Bergse Voorplas maar tijdens de korte kampen en weekeinden ook op de Rotte Meren.

Tijdens de zomervakantie is er meestal een tiendaags kamp aan boord van ons moederschip de “Odysseus”. In 2005 gingen we echter op zomerkamp naar Schotland en in 2014 waren we in het NaWaKa, samen met 4000 andere zeeverkenners uit heel Nederland en daarbuiten. Verdere kampplaatsen zijn de Biesbosch, de Vinkeveense Plassen of het Eiland van Maurik. Ook het Alkmaarder Meer, de Randmeren bij Harderwijk, de Grevelingen en het Veerse Meer hebben we meerdere malen bezocht.

Het jubileumkamp in 2013 was een grandioos kamp in het Schotse activiteiten centrum van Loch Goilhead. Verkenners en leiding hebben een week lang genoten van de meest uitdagende activiteiten zoals abseilen, zelf speedboot varen, een riviertje opklauteren, pijl en boog schieten en nog veel meer .

De verkenners kiezen gewoonlijk zelf hun zomerkampplaats uit. Voor het zomerkamp in 2018 werd gekozen voor de Biesbosch en in 2019 voor het eiland van Maurik. We nemen dan ligplaats aan een van de eilandjes in deze grote recreatie gebieden met eilandjes en ruim voldoende zeilwater.

In 2020 konden we door de Corona niet weg, maar hebben we toch een soort kamp gehouden waarbij we 5 dagen lang activiteiten hebben gedaan in de omgeving van Rotterdam. Kanoën over de Rotte, suppen, tuben van de ski-helling, noem maar op!

Gedurende de winter is de vaste basis het groepshuis “de Schut” aan de Noorderkanaalweg 26. Bij slecht weer is het grote speellokaal bij uitstek geschikt voor diverse spelen en activiteiten, maar als het enigszins kan gaan we naar buiten voor alle mogelijke activiteiten, van een opdrachtentocht tot het bouwen van vlotten of een brug maken over het Noorderkanaal.