Herdenkingsbijeenkomst

Afgelopen zaterdag 3 april was de eerste bijeenkomst na het overlijden van onze oud-groepsleider.

Uiteraard hebben we hier als groep bij stilgestaan bij het openen van de opkomst. De vlag is halfstok gehesen en de groep heeft een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Skip.

Een van de belangrijkste punten die wij van Skip geleerd hebben is dat iedere opkomst een feestje moet zijn. De kinderen en de leiding moeten aan het einde van de opkomst naar huis gaan met een goed gevoel.

In deze gedachte hebben we besloten dat we Skip het beste konden herdenken door er afgelopen zaterdag een feestje van te maken!
Daarom hebben we de hele dag een opblaas stormbaan op het terrein gezet. Een feest voor iedereen vanaf 7 tot 60!
De welpen zijn ’s ochtend op zoek geweest naar verstopte paaseieren en konden zich daarna uitleven op de stormbaan. Bij het sluiten werden de door hun gevonden paaseieren omgeruild voor chocolade eitjes.

De verkenners hebben de middag besteed aan het bouwen van eigen onderdelen voor een reuze stormbaan. Alle knoop en pionier technieken werden weer omhooggehaald en de mooiste objecten verschenen. Uiteraard deed de leiding enthousiast mee. Hierna konden de verkenners laten zien wie de snelste was over de gehele stormbaan inclusief het opblaasgedeelte. De echte die-hards deden de baan hierop nog een keer met een echt rauw ei bij zich. Wie hield het ei heel?