Nawaka, donderdag 18 augustus

Inmiddels is iedereen thuis, maar u heeft de laatste foto’s nog tegoed.

Dinsdag begon met een groot Colosseum bouw spel, waarbij ’s ochtends al zeilend de bouwmaterialen moesten worden verzameld om ’s middags een heel ‘zoet’ Colosseum te bouwen van marshmallows, sate-prikkers en allerlei snoepjes.

In de loop van de dag kwamen Stik en Steg om ons te helpen met het afbreken van het kamp, het laden van het schip en het vervoer van de verkenners naar huis op woensdag.

We kregen vandaag ook te horen dat we gewonnen hadden met de Gondelvaart. De burgemeester van Zeewolde had bepaald dat wij de leukste en gezelligste groep waren!!! Iets wat we zelf natuurlijk al lang wisten.

Bij de subkamp afsluiting hoorde een gezamenlijke maaltijd. Alle groepen kregen de ingrediënten voor een lekkere Italiaanse pasta. Alle tafels werden in de gangpaden van het subkamp-terrein gezet en met elkaar werd er genoten van een laatste diner.

’s Avonds was er de centrale afsluiting van heel het Nawaka. Op het hoofdpodium werden wij getrakteerd op wederom een DJ-duo met de inmiddels bekende nummers die het hele veld van links naar rechts deden gaan. Er werd volop meegezongen en gesprongen.

Woensdag was het vroeg dag. Heel het kamp moest worden opgebroken, ingepakt, naar het schip worden gebracht en het schip moest worden geladen. Vooraf hadden we de taken goed verdeeld en tot onze eigen verbazing was het terrein om 10:30 uur al helemaal leeg! Rond 11:00 uur hebben we het kamp met z’n allen afgesloten en zijn de verkenners met de inmiddels gearriveerde ouders richting de Schut gereden. Op naar huis, douche of bad en bed!

Rond 13:00 uur voer ook de Odysseus bepakt en bezakt weg richting de Sluis van Nijkerk. Onderweg kregen we nog last van een klein motorisch mankement, maar gelukkig hadden wij Stors bij ons, die uit de Buts een reserve leidinkje toverde en ter plekke het euvel repareerde.
Via Het Gooimeer en het IJ voeren wij Muiden binnen, langs het Muiderslot, door de Zeesluis, door Weesp zo naar het Amsterdam-Rijnkanaal. Rond 23:30 uur waren we Beatrixsluizen door en konden we aan de overkant van de Lek bij Vianen afmeren voor de nacht.
De volgende dag weer vroeg uit de veren voor het laatste stukje naar Rotterdam. Rond 16:00 uur lag de Odysseus weer op haar vertrouwde plaats!
Het was wat ons betreft een fantastisch kamp, met geweldig weer en hele leuke, spannende en andere activiteiten. Veel contact gehad met andere groepen, scouts gezien uit Israel, Ierland, Engeland, Ukraine. Het was een avontuur waar we ruim anderhalf jaar geleden aan begonnen en al die tijd voor hebben gespaard, gewerkt, rondjes gezeild, bomen verkocht etc. Iedereen enorm bedankt en we kijken ernaar uit om jullie de 27ste allemaal weer te zien!!!

Your comment