Welpenweekeinde 2022

Ieder jaar, een aantal weken voor het grote zomerkamp, houden we met alle welpen een soort ‘proefkamp’. Een weekeinde aan boord van ons wachtschip de Odysseus om te wennen aan het ‘op kamp zijn’. Gelijkertijd is het ook altijd een mooie gelegenheid om de welpen te laten kennismaken met al de wateractiviteiten van de verkenners. We gaan varen met de Odysseus, slapen in het schip, zeilen met de vletten, varen met de sleepboten, maar natuurlijk ook spelletjes doen op de wal.

Afgelopen weekeinde was het op zaterdag natuurlijk fantastisch weer met temperaturen rondom de 30 graden. Met voldoende koud drinken en ijsjes bleek dit allemaal goed uit te houden en op de plas stond er een lekker verkoelend windje. In de middag werden er samen met de verkenners spelletjes op het water gedaan, waarbij we ondermeer ballonnen van de landvasten van de andere vletten te pakken moesten zien te krijgen.

In de avond genoten we van een heerlijke spaghetti a la Baloe.

De avond werd afgrond met video welke vanuit bed werd bekend.

Zondag was het (gelukkig) een stuk koeler en hebben we nog heerlijk gezeild en de andere plas bekeken mbo motorboten. Kortom een geslaagd weekeinde!

Your comment