Pinksterkamp 2022, dag 1

Het Pinksterkamp is begonnen! Vanmorgen tussen 9 en 9:30 verzamelde alle zeeverkenners zich op de schut en zijn toen met de Buts onderweg gegaan naar de Bergse Plas om de vletten en de Tele op te halen. Snel werden de vletten opgetuigd en de masten gestreken. Om bij de Rottemeren te komen moeten de vletten door een sluisje heen. Er zit na het sluisje een laag bruggetje welke helaas een storing had deze ochtend. Hierdoor moest de sleepboot wachten tot 14:00 want toen was de storing pas opgelost. De verkenners hadden geluk want die konden met de vlet door de sluis heen en onder het bruggetje door! Aan de andere kant van de brug lag de Buts te wachten en werden de vletten gesleept tot aan de Irenebrug. Vanaf hier zijn de vletten op eigen kracht verder gegaan richting de Rottemeren. Een heel avontuur! Aangekomen op de Rottemeren stond er een stevige wind en werden snel de zeilen gehesen. De rest van de middag is er lekker gezeild en veel geoefend met diverse manoeuvres en zeiltechnieken.  Inmiddels waren Stoos, Oe en Baloe ook met de Odysseus aangekomen. Stoos heeft de Ody vakkundig stilgelegd op de juiste plek zodat Baloe het anker kon laten zakken. Voor het eten werd de “sloepenrol” door stuw uitgelegd, zodat iedereen nu weer weet wat er in geval van een calamiteit gedaan moet worden. Na het eten werd het corvee gedaan. Nu zijn de kids de wal op een een vossenjacht spel aan het spelen! Het is een geslaagde eerste dag!

Your comment