Vrijdag – Captains Diner

Vandaag helaas alweer de laatste volledige dag. Het is voorbij gevlogen. Alle reden dus om er een bijzondere dag van te maken. Vanochtend konden de bakken heel voorzichtig een kaart stelen bij een piraat, die toevallig in de Buts lag te slapen. Heel voorzichtig voeren de schepen op de Buts af en zonder de piraat wakker te maken werden de verschillende kaarten uit de hoed van de piraat gestolen. De kaarten bleken te wijzen naar verschillende plekken op verschillende eilanden rond de plas.

Na de lunch ging iedere bak op zoek op de lokatie van de gevonden kaart. Aldaar werden tot ieders verbazing recepten gevonden. Dit bleken de recepten te zijn voor de gerechten van het captains diner.

Aan het einde van de middag stond iedere bak dus zelfstandig een eigen recept te bereiden. Zo hadden we gevulde paprika’s, een echte caeser salade, een nacho-schotel, gevulde wraps en tortilla’s. Als toetje kreeg iedereen een gekaramaliseerde ring ananas met vanille ijs, slagroom en koekkruim. De gerechten waren fantastisch en bijna alles ging schoon op.

Vanavond, de laatste avond, is er een bonte avond met verschillende spelletjes. Onder de bezielende leiding van Schipper Bergenhenegouwen proberen de bakken elkaar te verslaan met pictionary, breng de stuurman, tunes herkennen etc. Dit alles onder het genot van cola of sinas, voldoende chips en een tompouce van Baloe.

Morgen is de laatste dag en gaan de verkenners weer naar huis. (Met dank aan de ouders die ons willen rijden). De leiding zal de vloot naar huis varen en komt zondag waarschijnlijk aan het einde van de middag weer bij het groepshuis aan. In de loop van de zondag zullen we een appje rondsturen met de verwachte aankomsttijd, zodat u de bagage van de verkenners kunt komen ophalen.
Het was een fantastisch kamp!

Your comment