Kerstkamp 2022

Voor het eerst in twee jaar weer een echt kerstkamp! De verkenners van 16 jaar en ouder werden uitgenodigd om mee te gaan op een driedaaguskamp in Schijf.

De dag na kerst vertrokken we met 8 verkenners en 5 leiders naar Brabant.
De auto’s reden echter niet door naar het huisje, aar de reis eindigde (of begon?) bij de Aldi in Roosendaal. Vanaf dat punt mochten de twee ploegen zelf de weg verder naar het huisje vinden mbt een kaart. Onderweg waren er uiteraard nog wel wat opdrachten te vervullen.

Wat volgde was een kamp met grote tochten, ingewikkelde puzzels, nieuwe spelen en een enkel druppeltje regen.
Iedere avond werden de culinaire kunsten van de groep uitgetest op het kampvuur waar de eerste avond gepofte aardappels met roomkaas, spiesen met gemarineerde kip, spek, courgette, paprika en ui en een toetje met warme appel werden bereid en naar binnen geschoven. De tweede avond stond er een stoofschotel op het menu, bereid in Dutch Ovens.

De terugreis op donderdag verliep in alle rust, de kinderen en leiding waren toe aan een goede nachtrust. Al met al een geweldig kamp!

Your comment