Maandag – in het water-uit het water

Vandaag stond in het teken van het water. Normaal varen we natuurlijk bijna alleen maar op het water, maar vandaag hebben we de boel ook aan de andere kant van de boot bekeken. In de ochtend hebben we geoefend met de manoeuvre man-overboord. Een manoeuvre die uitgevoerd wordt op het moment dat iemand overboord valt. Een vrijwillige leider (Stax, bedankt!) ging gehuld in droogpak het water in. Op het moment dat een vlet op een goede manier stil kwam te liggen naast Stax, klom hij aan boord, totdat…een andere vlet deze boot ‘af’ gooide.

In de middag heeft geoefend met omslaan. Gelukkig was het weer hier ideaal voor, een lekker zonnetje en een gematigde wind.

We liggen op de Vinkeveense plassen aan eiland 8. Op dit eiland hebben we een ‘eigen’ gedeelte waar de schepen voor de wal liggen, onze tenten zijn opgezet en onze eettafels staan uitgestald. Het is zulk mooi weer dat we iedere maaltijd tot nu toe buiten eten. Het eiland wordt overdag overspoelt met dagjesmensen, maar na een uurtje of 7 hebben we het eiland bijna helemaal voor onszelf. Heerlijk.

Your comment