Voortgang Beverburcht

Best een leuk idee, een bever speltak oprichten. Een idee dat ontstaat in een wilde brainstorm onder het genot van een kopje koffie.

Maar dan….Dan blijkt het toch wel iets meer voeten in aarde te hebben dan eerst gedacht.
Bevers, hoe werkt dat dan, waar moeten die spelen, waarmee spelen die, wie gaat hen begeleiden, waar moeten we rekening mee houden etc etc etc. Vragen te over.

Maar daar laten we ons niet door uit het veld slaan! Plannen werden gemaakt en bijgesteld, we gingen op bezoek bij andere bevergroepen, leiding werd gezocht en gevonden, communicatieplannen zijn gemaakt, draaiboeken geschreven, bouwtekeningen gemaakt, afgekeurd en weer opnieuw gemaakt, fondsen werden aangeschreven, er werd gepitcht en geld werd geschonken. Kortom, veel gebeurd, dus tijd voor een kort overzicht.

Inmiddels zijn we enerzijds druk met de bouw Beverburcht, dit is het meest zichtbare deel. Minder zichtbaar is de voorbereiding van de speltak zelf. Inmiddels zijn er al lijsten gemaakt met speelmateriaal, het thema is uitgeplozen en, geloof het of niet, maar de programma’s voor de eerste drie maanden liggen al klaar!

Om een beverburcht te realiseren is inmiddels het oude Kabelgat leeggehaald en ondergebracht in een container.
De aannemer is druk bezig met de aanpassingen van deuren, kozijnen en wanden en hoopt eerste week van januari klaar te zijn.
Er is een nieuwe groepenkast geïnstalleerd met oog op de komst van de airconditioning.
Ondertussen wordt door een deel van de leiding flink geschilderd om het lokaal in de juiste kleuren te krijgen. (We schilderen zo hard dat we de aannemer bijna inhalen)
Vorige week is de airconditioning geïnstalleerd, bedoeld om het lokaal te kunnen verwarmen in de winter (en misschien ook wel te koelen in de zomer..)
Door een van de vaders worden de blokken gemaakt die onder andere dienst gaan doen als krukjes voor de bevers en een andere vader heeft de afgelopen week ongeveer op de Schut gewoond om samen met Stors de banken en de kast te maken. Frank en Marco, beiden enorm bedankt!!

Al met al gebeurd er enorm veel! komende weken gaan we de wijk overspoelen met posters en folders en einde januari willen we kleinschalig gaan beginnen met de eerste opkomsten.

Mocht u nog mooie plaatsen weten om folder en/of posters neer te leggen/op te hangen, laat het even weten, dan zorgen we dat u deze meekrijgt.

Mocht u nog buurkinderen, neefjes, nichtjes, broertjes, zusjes weten in de leeftijd van 5-7. Laat ze gerust een keertje mee kijken. Onze ervaring is dat de meeste na een keer niet meer weggaan 🙂

Your comment