Boot onderhoud

Voor je het weet is het alweer half februari. Dat betekent dat we nog zo’n twee en een halve maand hebben voordat we weer kunnen gaan varen. En inmiddels gaat het best wel goed met het onderhoud. 

De Buts is onder de waterlijn helemaal kaal gemaakt en Stors heeft twee gaatjes gevonden waar nieuwe plaatjes staal in de huid gelast moeten worden.

De Telemachos is inmiddels zowel binnen als buiten ontdaan van roest en ziet er momenteel door alle primer-vlekken meer uit als een gevlekte koe. Het onderwaterschip staat gelukkig al twee keer in de teer.

De verkenners zijn druk bezig met hun vletten. Ook hier zijn alle roestplekken inmiddels geschuurd en in de primer gezet. In een van de vletten bleek een spant los te zijn geraakt van de bodem. Geen probleem voor de bootsman, die dit zelf vakkundig weer heeft vast gelast. 

Ook bij de vlet Penelope is inmiddels de hele onderzijde weer in de teer gezet.

We gaan hard ons best doen om de Buts en de Telemachos begin Maart gereed te hebben, zodat we ons in Maart/April helemaal kunnen richten op de Odysseus. Hier moet de hele luikenkap, het luikhoofd en het dek onder handen genomen gaan worden. Al met al een stevige klus, maar we zijn zeker goed onderweg!

Your comment