Welpen zomerkamp 2023

Zomerkamp 2023

De zomer is weer gearriveerd, en dat betekent dat het alweer bijna tijd is voor het zomerkamp! We zijn op dit moment hard bezig met de laatste voorbereidingen om met de welpen ons zomerkamp te gaan vieren op ons vaste kampeerterrein Henhouse in ’t Schijf (NB). In deze brief willen we u graag meenemen in de planning.

Thema

Uiteraard heeft het welpenkamp een thema, dit jaar is het thema Ridders en Kastelen. Eén ding is zeker, het gaat een groots avontuur worden! Het is dan natuurlijk wel leuk om je te verkleden in thema. Dit hoeven echt geen hele dure kostuums te zijn, ze moeten wel tegen het bos kunnen. Dus, leef je uit, en creëer iets gaafs!

Heen- en terugreis

De welpen verzamelen zich op zondag 13 augustus om 09:45 uur op de Schut, waar ze door de leiding  ontvangen worden om vervolgens rond 10:00 uur te vertrekken richting Brabant. Hiervoor zoeken wij nog ouders die willen rijden. De leiding en kampkoks gaan alvast een dag eerder naar Schijf om de tenten op te zetten en de laatste voorbereidingen op het terrein te treffen.

Zaterdag 19 augustus zullen de welpen rond 14.00 uur weer met de auto terugrijden naar de Schut, waar zij rond 15.00 uur zullen aankomen. Ook hiervoor zoeken wij nog ouders met auto’s die willen rijden.

Henhouse

Onze groep mag – als enige – beschikken over een geweldig mooi kamphuis, midden in de Brabantse bossen, vlakbij het plaatsje Schijf. Dit kamphuis, genaamd “’t Henhouse”, staat op een prachtig stuk bosterrein en is voorzien van speciaal aangelegde tenten-terreintjes, een mooie kampvuurplaats met ruimte voor de hele groep om eromheen te kunnen zitten en zelfs een plek waar we in de zomer een zwembad kunnen opzetten.

Het Henhouse zelf is uitgerust met een uitgebreide keuken en een eetzaaltje.

Op het terrein hebben we verder een bijgebouw met wasbakken en een douche/toilet.

De omgeving en de mogelijkheden

Direct aan de overkant van de weg (de Nederheidsebaan) begint een zeer groot bosgebied. In dit gebied vind je jonge en oude bossen (zowel naald als loofhout), grote en kleine heidevelden, brede en smalle zandwegen, heuveltjes enzovoort. Het gehele gebied is ongeveer 20 à 25 vierkante kilometer groot. Het gehele gebied is verboden voor motorvoertuigen, zodat we er veilig kunnen spelen. Alle bossen zijn vrij toegankelijk, dat betekent dat we niet op de paden hoeven te blijven maar echt de bossen in kunnen en daar onze spelen kunnen doen en onze hutten mogen bouwen.

Post

Voor een welp is het erg fijn om regelmatig een kaartje of brief te krijgen. Gelukkig is het dan ook gewoon mogelijk om tijdens het kamp uw zoon of dochter post te sturen. U kunt uw post sturen naar het volgende adres:

            [naam welp]

            p.a. Henhouse

            Nederheidsebaan 33

            4721 SK ’t Schijf

Geef uw zoon of dochter ook alvast een envelop of kaart mee al voorzien van adres en postzegel, dan kunnen ze die makkelijk schrijven en versturen. Welpen vinden het ook altijd leuk om naar huis te schrijven over alle avonturen die ze beleven.

Ouderbezoek

Ouderbezoek tijdens het kamp is NIET toegestaan. Het valt namelijk niet te voorkomen dat sommige ouders niet kunnen komen. De leiding moet dan zien te proberen om die teleurgestelde welpen te troosten, bovendien werkt het opnieuw afscheid nemen heimwee in de hand.

Snoep

Wat te snoepen op de dag is altijd lekker. Wij nemen aan het begin van het kamp het snoep in en verdelen het zo dat iedereen tegelijk en niet te veel snoept. Wat er overblijft wordt bij de kampkermis ingezet.

Medicijnen en medische bijzonderheden

Wij willen graag op de hoogte gebracht worden van medische bijzonderheden, waaronder allergieën, zodat we hiernaar kunnen handelen. Indien een welp medicatie nodig heeft, kunt u dit bij Oe inleveren en zij zorgt dat de medicatie tijdig gebruikt wordt. Als de welpen ‘s nachts nog een keer uit bed gehaald moet worden om bedplassen te voorkomen, geef dit ook even aan.

Bagage en kleding

Zorg ervoor dat alle kleding goed gemerkt is, zodat we de gevonden voorwerpen terug kunnen geven aan de juiste welp!

In het kort

Vertrek welpen: zondag 13 augustus om 10.00 uur, de Schut
Aankomst welpen:zaterdag 19 augustus rond 15.00 uur, de Schut
Kampprijs: €85,00 per persoon, inschrijven via het formulier op de website en betalen via de betaallink op de website. Https://www.calandtroep.nl/kampen
Noodtelefoon:06-52355410 (Baloe)
06-39862330 (Oe)
Als er niet wordt opgenomen, spreek een bericht in of stuur een WhatsApp bericht. U wordt teruggebeld.
Zakgeld:  Niet nodig, we komen geen winkels tegen
Meenemen: Graag alles gemerkt en gepakt in een plunjebaal-achtige tas.
– Voldoende kleding, ondergoed en sokken
– Warme trui
– Zwemkleding
– Droge schoenen
– Regenkleding
– Volledig en schoon uniform
– Was spullen
– Handdoeken
– Themakleding
– Slippers
– Slaapzak
– Luchtbed
– Pijama
– Spelletje of boek
– Knuffel
Medicatie:Medicatie graag vóór het kamp, voorzien van naam en instructies inleveren bij Oe
Persoonlijke gegevens:Dringend verzoek aan alle ouders om voorafgaand aan het kamp binnen SOL (http://sol.scouting.nl) de gegevens & de aanvullende gegevens van uw kind te controleren en in/aan te vullen!!

Your comment