Verkennerszomerkamp 2023

Het Veerse Meer

Dit jaar brengt het zomerkamp ons naar het pittoreske plaatsje Veere, gelegen aan het Veerse meer.

Via de Noord, de Oude Maas en de Dordtse Kil varen we naar het Hollands Diep. Na de Volkeraksluizen varen we via het Volkerak door naar de Krammersluizen alwaar we waarschijnlijk gaan overnachten. Zaterdag varen we dan door het Mastgat, waarna we de Oosterschelde oversteken om via de Zandkreeksluizen het Veerse Meer op te varen. Hier zullen we een week lang blijven en door de week heen op verschillende plekken overnachten!

Thema

Dit jaar heeft het kamp een thema. Je gaat het vanzelf merken, iets met een een vogel, veren en een meer….Mocht je tropische kleding hebben of iets anders tropisch, dan zou dat mooi zijn 🙂

Heen- en terugreis

We vertrekken op vrijdag 7 juli om stipt 18:00 uur vanuit het Boerengat. Parkeren aan ’s Lands werf (let op: betaald parkeren) Verzamelen kan vanaf 17:30 uur.

Zondag 16 juli omstreeks 16:00 uur zijn we weer terug. We meren dan af of in de Parkkade of net door de Parksluizen in de Coolhaven (dit heeft de voorkeur). Omdat we afhankelijk zijn van sluizen, wind, stroming etc. laten we in de loop van de dag een aantal keer via de verkenners-ouders app weten hoe voorspoedig de reis gaat en hoe laat we exact verwachtten af te meren.

Post

Omdat we met onze vloot over het Veerse Meer trekken, en we geen vaste ligplaats hebben is het niet mogelijk om post te sturen.

AIS

Het si wel mogelijk om de Odysseus te volgen tijdens de heen en terug reis via de AIS.
gebruik hiervoor bijvoorbeeld Marinetraffic via deze link.

Ouderbezoek

Ouderbezoek tijdens het kamp is NIET toegestaan. Enerzijds houden we met de vloot een trektocht over het Veerse Meer en weten vooraf niet exact welke dag we waar liggen, anderzijds valt het namelijk niet te voorkomen dat sommige ouders niet kunnen komen.

Medicijnen en medische bijzonderheden en dieetwensen

Wij willen graag vooraf op de hoogte gebracht worden van medische bijzonderheden, waaronder allergieën en dieetwensen, zodat we hiernaar kunnen handelen. Vul dit alstublieft in bij bijzonderheden in SOL en geef het evt. zsm door aan Stuw/Sturk. Indien een verkenner medicatie nodig heeft, kunt u dit voor het kamp bij Stuw inleveren. Wij zorgen dan dat de medicatie tijdig gebruikt wordt.

Dringend verzoek aan alle ouders om voorafgaand aan het kamp binnen SOL (http://sol.scouting.nl) de gegevens & de aanvullende gegevens van uw kind te controleren en in/aan te vullen!! (handleiding SOL)

Bagage en kleding

Zorg ervoor dat alle kleding goed gemerkt is, zodat we de gevonden voorwerpen terug kunnen geven aan de juiste verkenner!

In het kort

Vertrek verkenners: Vrijdag 7 juli om 18:00 uur, inschepen vanaf 17:30.
We liggen met de Odysseus in het Boerengat, ’s Landswerf.
Aankomst verkenners:Zondag 16 juli rond 16:00 uur, voor of achter de Parksluizen. nadere berichtgeving volgt deze zondag via de ouder-app.
Kampprijs: €90,00 per persoon, inschrijven via het formulier op de website en betalen via de betaallink op de website. Https://www.calandtroep.nl/kampen
Noodtelefoon:06-52355410 (Baloe, Koen van Tichelhoven)
06-40990842 (Stuw, Lucas Bergenhenegouwen)
Als er niet wordt opgenomen, spreek een bericht in of stuur een WhatsApp bericht. U wordt teruggebeld.
Zakgeld:  Mag, maar er is geen kampbank. Uw kind is zelf verantwoordelijk voor het zakgeld. Onderling lenen is niet toegestaan.
Meenemen: Graag alles gemerkt en gepakt in een plunjebaal-achtige tas.
– Voldoende kleding, ondergoed en sokken
– Warme trui
– Zwemkleding
– Droge schoenen
– Regenkleding
– Volledig en schoon uniform
– Was spullen
– Handdoeken
– Themakleding/spullen (tropisch)
– Slaapzak
– Luchtbed/matje
– Pijama
– Spelletje of boek
– drinkfles (bidon oid)
– klein rugzakje
Broodmaaltijd3 broodmaaltijden voor vrijdagavond, zaterdagochtend en middag.
TelefoonTelefoon mag meegenomen worden. Er is slechts beperkte capaciteit om de telefoons allemaal op te laden.
Medicatie:Medicatie graag vóór het kamp, voorzien van naam en instructies inleveren bij Stuw
Persoonlijke gegevens:Dringend verzoek aan alle ouders om voorafgaand aan het kamp binnen SOL (http://sol.scouting.nl) de gegevens & de aanvullende gegevens van uw kind te controleren en in/aan te vullen!!

Your comment