Odysseus naar de werf

Hat zal u niet ontgaan zijn dat er de laatste maanden heel erg hard gewerkt wordt aan de Odysseus, ons wachtschip. Een van de redenen hiervan was dat we tegen een deadline aanwerkten, waarop ons schip naar de werf toe moest. Gelukkig is dat allemaal goedgekomen 🙂
Gisteren hebben we de Odysseus naar de werf gebracht in de Waalhaven. Op de Maas stond een stevig windje, maar zonder problemen kwamen we net na het middaguur aan bij de werf. Aldaar mochten we gelijk de helling op en we waren nog niet van boord af of men begon al met het afspuiten van de huid van het schip.

De komende weken zal op de werf de Odysseus worden gekeurd (wettelijke vereiste) op huiddikte, wordt het hele onderschip weer in de teer gezet, worden aanpassingen gemaakt voor het toilet en zal er een stalen bint welke door de vloer van het hoofdruim loopt worden vervangen. Kortom, genoeg werk te doen.
Als de Odysseus weer terug is van de werf, breekt er voor ons een drukke periode aan, waarin het toilet moet worden ingebouwd, de vloer opnieuw pas moet worden gemaakt en de blauw/rode rand aan de buitenzijde moet worden geschilderd.
Op de oudervond hopen we u hier meer over te kunnen vertellen. Mochten er nog mensen in maart/april tijd en zin hebben om te helpen met schilderen, houden we ons aanbevolen!

Een stukje van de vaart richting de Parksluizen.
Eenmaal door de Parksluizen kwamen we op de Maas, waar de wind vrij spel had.
Op de werf werd de Odysseus door werfslepers opgepikt en op zijn plek gelegd.

Your comment