Onderhoud Odysseus

Het winterseizoen is nog maar amper begonnen, maar we zijn alweer met volle kracht begonnen aan het onderhoud!

Alle bakken zijn druk bezig hun eigen vlet weer onderhanden te nemen. Dit jaar is er een extra stimulans, de bak die het best werkt aan het onderhoud kan ‘De Gouden Schraapstaal’ verdienen. Een nieuw ingestelde wisseltroffee!

De leiding is ondertussen aan het werk gegaan in de Odysseus. Waar we vorig jaar heel veel werk hebben verricht aan de Odysseus en de Buts is dit jaar ons wachtschip aan de beurt voor groot onderhoud en een kleine verbouwing.

Inmiddels zijn het hoofdruim en de kombuis helemaal leeggehaald en ligt de vloer in het hoofdruim ook open. Alle spullen van boord zijn tijdelijk opgeslagen in een van de containers op de wal.
Het ‘vlak’, het deel van de huid van het schip onder de vloer, moet helemaal worden schoongemaakt. Hier moet nieuw vet worden aangebracht en sommige spanten moeten worden gerepareerd. Daarnaast zijn de kombuis en het toilet inmiddels ontmanteld en is de drinkwatertank van boord getakeld.

In de kombuis zal eveneens de vloer worden weggehaald voor onderhoud aan het vlak.
Verder hopen we de komende maanden een nieuw toilet te kunnen installeren in de Odysseus! Daarover later meer.

In Februari moet alles nagenoeg klaar zijn, want dan gaat de Odysseus naar de Waalhaven, waar zij de werf op zal gaan voor de wettelijk verplichte keuring en onderhoud aan het onderschip.
Alles om ook de komende 7 jaar weer veilig met ons wachtschip te kunnen varen!!

Your comment